En malttaisi odottaa

Se on ensimmäinen leskenlehti ojan reunalla. Pääsiäisnoidiksi pukeutuneet lapset. Kimalainen, joka lentää raskaaksi, kuin se olisi herätetty kesken unien, siivet vielä kohmeessa.

Hymy ihmisten huulilla, kun aurinko valaisee aamulla kasvoja juna-asemalla. Yllättynyt tunne, kun treenien jälkeen onkin vielä valoisaa. Kesäloma suunnitelmien aloittaminen, haave merestä ja saaristosta, jostain hyvin kesäisestä.

Kevät on ihanaa aikaa, koska se saa minut odottavaisiin tunnelmiin. Jo valo ja lämpö itsessään on ihanaa, mutta vielä ihanempaa on tietää, että lempivuodenaikani lähestyy. Olen jo pyöräillyt kouluun ja nauttinut siitä vauhdista, joka tyhjillä pyöräteillä huumaa, kun kuulokkeissa soi lempimusiikki. Koululla puskee jälkihiki joka kerta, innostuin taas polkemaan liian kovaa. Mutta kuinka vapauttavaa on hypätä pyörän selkään luentojen jälkeen. Lähijuna ja minuuttiaikataulu tuntuvat kaupunkilaiselta, haaveilen tulevaisuudesta, jolloin pääsisin pyörällä treeneihinkin. Mikä ihana vapaus. Kevät, olet huumaava. Minut valtaansa ottanut kevätflunssa ei niinkään, mutta silti en jaksa sinua inhota, kevät. Tervetuloa.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.